Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БТК дава имоти на дъщерно дружество
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 11.08.2008Коментари ()742
© Plovdiv24.bg
Българска телекомуникационна компания прехвърля 100 имота в едно или няколко дъщерни дружества. Това става ясно от поканата за извънредно общо събрание на компанията, публикувана на Българската фондова борса. Събранието е насрочено за 23 септември.

БТК планира да прехвърли тези имоти чрез непарична вноска в капитала на едно или повече новоучредени еднолични търговски дружества, пише в поканата. Общата им пазарна стойност е 281.556 млн. евро според доклада на оценителите от "Фортън интернешънъл".

Имотите са в цялата страна, основна част от тях са в София, като столичните имоти са оценени на около 142 млн. евро. Сред обектите в София са и други основни сгради на телекома на апетитни места. В групата, планирана за прехвърляне, са и сградите на компанията в Пловдив на пл. "Централен", Варна - на бул. "Съборни", Бургас - на ул. "Стара планина" 1, и в градове в страната.

Значителна част от притежаваните от БТК имоти не са свързани пряко с осъществяването на далекосъобщителната дейност на дружеството, се посочва в доклада за акционерите на БТК. Управителният съвет желае да оптимизира управлението и потенциалната търговска експлоатация на тези имоти и затова счита за необходимо да прехвърли собствеността върху тях от БТК на дъщерни дружества, еднолична собственост на телекома, които да привлекат необходимото финансиране, пише още в документа. От компанията не пожелаха повече подробности за прехвърлянето.

Източник: в. "Дневник"


https://www.varna24.bg/novini/varna/BTK-dava-imoti-na-dushterno-druzhestvo-54765
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.