Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пребитата Сияна излезе от критичния стадий, захранват я по естествен път
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 05.05.2015Коментари ()872
©
Подобрява се състоянието на детето от Търговищко, постъпило с опасност за живота в УМБАЛ "Света Марина" във Варна. Това съобщи пред журналисти проф. д-р Виолета Йотова ръководител на Първа детска клиника в университетската болница.

Изследванията на детето и общото състояние на Сияна са значително по-добри. Детето е излязло от критичния стадий на здравословното си състояние и днес на обяд ще бъде захранена по естествен път. Момиченцето все още е в интензивно отделение. Тежкият характер на операцията, извършена от хирурзите изисква задържането й в интензивния сектор поне до края на седмицата. Детето е консултирано от клиничен психолог. В момента се извършва съдебно - медицинската експертиза, която ще даде информация за характера на болестните промени, довели до състоянието на детето. Момиченцето е на 2 години и половина. Първоначално е настанено в болницата в Търговище с множество синини по тялото, а впоследствие заради тежкото му състояние е транспортирано до Варна.

Припомняме, че на 30 април около 17.00 часа в РУ-Търговище е получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ-Търговище, където две и половина годишното момиченце е било прието със синини по тялото. Впоследствие то е откарано в болница във Варна, където при извършена му на 1 май операция, е установено, че то е със счупени ребра и увредени далак и панкреас. Към момента в РУ-Търговище се провеждат активни действия за изясняване на обстоятелствата, при които детето е получило нараняванията. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се извършва под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 12
29.06.2015 »
21.05.2015 »
18.05.2015 »
18.05.2015 »
08.05.2015 »
08.05.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Prebitata-Siyana-izleze-ot-kritichniya-stadii-zahranvat-ya-po-estestven-put-556032
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.