Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кирил Йорданов забрани движението на зърновози
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 19.08.2008Коментари ()665
© Varna24.bg
Товаренето на зърно за износ от варненското пристанище трябва да бъде преустрояно на нов режим, след като от днес движението на зърновози по улиците на Варна беше забранено. Това стана със специална заповед на кмета Кирил Йорданов. "Колона от чакащи за ляв завой към подстъпите на Аспаруховия мост е дълга няколкостотин метра и това блокира цялата улица Девня, аргументира се кметът. Движението на останалите автомобили прилича на абсурд и това не може да продължава."

Затова общината е поискала от КАТ "Пътна полиция" да разработи нова схема за движение в натоварения район. На този етап тя предвижда да се обособи място за престой и изчакване в района на хотел "Диамант" на влизане във Варна по крайезерния път. Полицаи от Областната дирекция "Полиция" ще пропускат поединично натоварени със зърно камиони към пристанището, когато преценят, че това няма за блокира движението в района.

Забраната за движение на тежки камиони и тирове ще е в сила от 7 до 22 ч. В нощните часове, когато трафикът не е утежнен, товаренето на зърно ще се извършва по обичаен ритъм. Заповедта на кмета за новата организация на движението ще е в сила до 30 септември.

Източник: в. "Дневник"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kiril-Iordanov-zabrani-dvizhenieto-na-zurnovozi-55900
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.