Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Уволниха полицай, съдействал за кражба
Автор: Екип Varna24.bg 09:47 / 22.08.2008Коментари ()799
Служител в отдел "Опазване на обществения ред и превенция" към варненската полиция е бил уволнен дисциплинарно от министъра на вътрешните работи Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Това е инспектор Илия Мандърков от "Пътна полиция", научи в. "Позвънете Новини". Преди няколко месеца същият е бил съпричастен към извършване на каражба в курортен комплекс Златни пясъци, съобщиха още от МВР. Ръководният полицейски кадър си бил затворил очите, когато крадци успели да измъкнат строителни материали от склад в комплекса. "Имаше образувано дисциплинарно производство по този случай. Дисциплинарно-разследващият орган го бе предложил за уволнение. Министър Михаил Миков се е съобразил с него". Това заяви директорът на Областна дирекция "Полиция" - Варна комисар Димитър Димитров.

Със заповед на министър Миков са уволнени и други служители на МВР. Главен инспектор Васил Петков Василев - началник на РПУ-Враца, е един от тях, заради извършени множество дисциплинарни нарушения в рамките на четири месеца. Димитър Стоянов Яков - служител на граничен полицейски участък в Петрич, също е уволнен, след като е взел 10 евро от български шофьор, за да го пропусне безпрепятствено да влезе в страната. За уронване престижа на МВР и нарушаване на служебната дисциплина са уволнени още седем полицаи от Варна, Русе, Монтана и София.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uvolniha-policai-sudeistval-za-krazhba-56211
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.