Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
1 200 ТИР-а минават през варненското пристанище за денонощие
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 31.08.2008Коментари ()535
1 200 ТИР-а преминават през Пристанище Варна за денонощие през последните дни. Това съобщи директорът на порта капитан Данаил Папазов. По негови думи, това говори за изключително голямо съсредоточаване на бизнеса с морски превоз на товари в града и е знак за належащата нужда от изграждане на нови мощности.

Капитан Папазов заяви, че освен новия контейнерен терминал, чийто строеж ще започне през 2010 година, е необходимо и създаването на съвременен пристанищен силоз, който да позволи бързата обработка многотонажни кораби със зърнени товари. Той допълни, че увеличаването на потенциала пристанището е от голямо значение за икономиката на страната, тъй като България се явява източна граница на Европейския съюз и през портовете във Варна и Бургас преминават всички стоки от и за вътрешността на Стария континент.

Капитан Папазов уточни, че се очаква голям ръст в морския товарен транспорт през България, особено за транзитни превози към страните от Средна Европа. Той поясни, че в момента съществува значителен дисбаланс в това отношение на обработката на между източния и западния бряг на континента, и предстои той да бъде уравновесен, което вече е факт за северния и южния бряг.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/1-200-TIR-a-minavat-prez-varnenskoto-pristanishte-za-denonoshtie-57240
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.