Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хуан Родригес: Посещението ни в Черно море няма връзка с конфликта в Грузия
Автор: Екип Varna24.bg 16:37 / 04.09.2008Коментари ()781
© Impact Press Group
Посещението ни в Черно море е планирано отпреди година и няма нищо общо с конфилкта в Грузия. Това обяви командира на Първа постоянна група патрулни кораби на НАТО, която гостува във Варна, адмирал Хуан Родригес. Всички ВМС на страните от Черноморския регион са предупредени от преди няколко месеца, а целта ни е да проведем съвместно учение с българска фрегата в понеделник. Адмирал Родригес обясни, че Групата е една от четирите постоянни групи на НАТО, които се сформират за година. Във всяка една от тях са включени от 6 до 10 кораба от различни страни-членки на Алианса. Групата изпълнява задачи свързани с ескорт на хуманитарни помощи, контратерористични операции по море, издирвателни и спасителни действия и морско разузнаване. Първа постоянна група на НАТО е редовен участник в операцията "Active Endeavour", като основно изпълнява задачи в Средиземно море и Атлантика. През тази година осъществявахме ескорт на кораби с хуманитарни помощи за Сомалия, обясни адмирал Хуан Родригес.

Военните кораби "Хуан де Бурбон" от ВМС на Испания с командир капитан втори ранг Хосе Годин Порто, "Любек" от ВМС на Германия с командир капитан втори ранг Марко фон Коелн, "Генерал Пуласки" от ВМС на Полша с командир капитан втори ранг Пьотр Ниец и "Тейлър" от ВМС на САЩ с командир капитан втори ранг Кунтсен пристигнаха вчера във Варна. Командирите на фрегатите се срещнаха вчера със зам. кмета Коста Базитов и областния управител Христо Контров.

Източник: chernomore.bg




Още по темата: общо новини по темата: 7
05.09.2008 »
04.09.2008 »
04.09.2008 »
04.09.2008 »
04.09.2008 »
03.09.2008 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Huan-Rodriges-Poseshtenieto-ni-v-Cherno-more-nyama-vruzka-s-konflikta-v-Gruziya-57901
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.