Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Десетата седмица на православната книга ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 05.09.2008Коментари ()790
© Varna24.bg
От 8 до 14 септември в град Варна ще се проведе десетата поред "Седмица на православната книга". Основната тема на мероприятието ще бъде "Църквата, духовната просвета и християнското образование".

Откриването на седмицата ще започне с представяне на новата книга на митрополит Кирил „Подвигът на болярина полковник Николай Киреев и Освобождението на България". По-късно ще се проведе семинар от две части под надслов, едноименен с мотото на Седмицата, на който ще бъдат обсъдени организацията, целите и задачите на църковните училища и духовно-просветните центрове.

На международния форум отново са поканени високо ценени и уважавани православни духовници, издатели и богослови. Сред тях са епископ Атанасий (Йевтич) от Сръбската православна църква и епископ Иларион (Алфеев) от Руската православна църква. Те ще прочетат свои лекции и доклади.

Освен книги, на форума ще бъдат представени и православни документални филми. Ще бъде прожектиран филмът „Гибелта на империята - византийският урок". Той ще бъде представен лично от неговия сценарист и водещ - игуменът на московския Сретенски манастир архимандрит Тихон (Шевкунов). Негово високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий ще изнесе доклад, посветен на въпросите на катехизацията и духовната просвета в България. Инициативата се осъществява с благословението на Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Desetata-sedmica-na-pravoslavnata-kniga-shte-se-provede-vuv-Varna-57935
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.