Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Влагат над 160 000 лв. за ремонт на уличното осветление в “Одесос”
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 10.09.2008Коментари ()621
161 000 лв. са заделени за осигуряването на нови улични лампи и за ремонта на старите стълбове в централния варненски район, съобщи за "Черно море" кметът на "Одесос" Таня Василева. По думите й предстои да бъдат подменени осветителните тела на 31 улици в центъра на Варна. Предвижда се да бъде изградено улично осветление и в междублокови пространства. Най-сериозни инвестиции ще се направят за стълбовете на ул. "Йосиф Стоянов", в района на училище "Елин Пелин", до "Нептун", на ул. "Радко Димитриев" и др.

Планирано е есенно зацветяване на градинката до църквата "Св. Никола" и подмяна на пейките до театъра, информира още Таня Василева. Администрацията на "Одесос" очаква община Варна да даде зелена светлина за ремонта на 5 детски площадки. За целта са необходими около 130 000 лв., поясни кметицата. Междувременно заедно с граждански инициативен комитет районът кандидатства за финансиране по проект на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Идеята е да се осигурят средства в размер на 7000 лв., които да се вложат в цялостния ремонт на кът за игра на ул. "Патриарх Евтимий", близо до детска градина "Слънце".

В забавачницата също тече ремонт. След няколко месеца сградата, която сега е на 2 етажа, ще стане триетажна. С пристрояването й ще се осигурят места за още 70 малчугани, поясни Таня Василева. Тя бе категорична, че в много от училищата в района все още текат ремонти, но те ще бъдат готови да посрещнат нормално учениците си на 15 септември.
Кметицата съобщи и, че предвидената за есента рехабилитация на пътната мрежа в "Одесос" ще обхване улиците "Бачо Киро", "Козлодуй" и "Балик".

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vlagat-nad-160-000-lv-za-remont-na-ulichnoto-osvetlenie-v-Odesos-58522
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.