Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ще ремонтират подлезите във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 10.09.2008Коментари ()892
© Varna24.bg
След като през август служители на районните администрации извършиха спешни огледи на подлезите във Варна, техните отчети са били предадени на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". Там ще бъде задействана процедура за обществена поръчка, чрез която ще се определи фирмата - изпълнител на ремонтните работи във варненските подлези. Това съобщи за "Черно море" кметицата на район "Одесос" Таня Василева. Планираните мерки са в отговор на нещастния случай от 12 август, когато решетките на подлеза пред Юнашкия салон паднаха и убиха 80-годишна старица. Непосредствено след инцидента от община Варна са организирали презаваряването на пантите на решетките, с които нощно време се затварят голяма част от подлезите в града. Това потвърди за "Черно море" и Благомир Дочев, прокурист на "Общинска охранителна фирма" ЕАД - Варна.
За да се предотвратят нови трагични случаи, се предвиждат мерки и във връзка с другите рискове, които крият подлезите в града. Най-често проблемите са свързани с отводнителните системи и осветлението на съоръженията. В някои от всички 41 подлеза във Варна обаче има опасност и от падането на облицовъчни плочи, констатира направената от районните администрации проверка.

Припомняме, че подлези няма единствено в район "Аспарухово". В "Младост" 3 от съоръженията са затворени, като две от тях - на ул. "Младежка" и на бул. "Цар Освободител" (срещу "Победа"), са и недовършени.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Shte-remontirat-podlezite-vuv-Varna-58523
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.