Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Златко Кузманов: Добре е силите по търсене и спасяване на черноморските страни да бъдат интегрирани
Автор: Екип Varna24.bg 11:10 / 14.09.2008Коментари ()1184
Силите на черноморските страни по търсене и спасяване на море трябва да бъдат интегрирани. Това заяви в интервю директорът на Дирекция „Управление на корабния трафик и информационно обслужване на морския и речния транспорт" в ДП „Пристанищна инфраструктура" Златко Кузманов. По думите му - всяка страна има различни по вид ресурси, а интегрираното им използване ще доведе до по-добри резултати и спестяване на разходи.

Процесът по координация върви от години. В момента у нас се подготвят проекти за меморандуми с отделните страни, които да облекчат процедурите.

Кузманов разказа подробности около резултатите от съвместния българо-английски проект за морско търсене и спасяване. Постигнати са големи резултати по отношение на координацията между отделните институции и обучението на кадрите.

Предстои на 2-3 октомври създаването на стратегическа комисия, успоредно с провеждането на една конференция във Варна. „Смисълът на това е - на ниво зам.-министър и експерти в тази област. Това са хора на определени длъжности и могат да заемат важни решения в развитието. До този момент ние нямахме този организационен метод на работа. Това означава, че организмът, който благодарение на туининг-проекта се създава, е не нещо закостеняло, а нещо, което предстои да се развива", коментира Кузманов.

Българо-английският туининг проект приключи във вторник.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zlatko-Kuzmanov-Dobre-e-silite-po-tursene-i-spasyavane-na-chernomorskite-strani-da-budat-integrirani-59060
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.