Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Скуош игрище правят във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 30.09.2008Коментари ()991
4,765 млн.лв. са общинските инвестиции за спортни имоти през последната година, отчете кметът Кирил Йорданов. От тях 820 000 лв. са отишли за спортния комплекс „Локомотив". Лекоатлетическата писта на него трябва да бъде ремонтирана до започването на спортистите. Следващата година ще бъдат отделени средства за ремонт на хандбалната зала и административната сграда.

5 изцяло нови спортни площадки ще бъдат построени във Владиславово, Константиново, Тополи, Каменар и район „Приморски. Други 5 ще бъдат изцяло ремонтирани с общински пари. Две от тях са в район „Одесос", другите - в Аспарухово, Младост, и Казашко. В спортния комплекс Младост през октомври трябва да бъдат завършени парковете за скейтове и ролери. Тяхната обща площ е 5 000 кв. м.

Първото съоръжение за скоуш във Варна също ще бъде изградено с пари от бюджета. Общината планира да завърши в близките месеци строителството на център с две клетки и трибуни, който ще струва близо 1 млн. лв.

С 1.3 млн. лв. ще бъдат ремонтирани и игрищата на Техническия университет. Неговия футболен терен ще бъде с реални размери и ще може да се ползва и от външни посетители. Базите трябва да бъдат завършени до 8 декември.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Skuosh-igrishte-pravyat-vuv-Varna-60962
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.