Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 200 служители на НАП са обучени по Туининг проект с френската данъчна администрация
Автор: Екип Varna24.bg 14:00 / 02.10.2008Коментари ()558
© Varna24.bg
Над 200 служители от Националната агенция за приходите (НАП) бяха обучени да водят специализирани данъчни обучения, съобразени с европейската практика и законодателство от френски експерти. Обученията са част от дейностите по Туининг договор "Институционално изграждане на приходната администрация – фаза 2" (BG2005/IB/FI/02) по програма ФАР на ЕС. Проектът с Главна данъчна дирекция на Франция започна през 2006 г. и съдържа седем компонента, насочени към подобряване на административния капацитет на агенцията. Договорът е на стойност 1 228 494 млн. евро.
В рамките на туининг проекта френските експерти представиха добрите европейски практики в областта на електронните ревизии, прилагане на европейско законодателство, контрол на вътреобщностните транзакции, трансферното ценообразуване, държавните данъчни помощи, процедури за събиране на задължения и обезпечителни мерки, вътрешни одити и др. Освен това бяха разработени наръчник за прилагане на разпоредбите на Договора от Рим и на решенията на Съда на европейската общност, процедури за обслужване на нерезиденти, наръчник за най-добрите практики за борба и установяване на данъчни измами извършени чрез вътреобщностни транзакции и критерии за автоматично разкриване на лица участващи във вътреобщностни измами и др. С помощта на френските експерти стартираха и първите две пилотни електронни данъчни ревизии, извършвани от експерти на Националната агенция за приходите.

"Радостен е фактът, че френско-българското сътрудничество е особено активно в последните години. Уверена съм, че тази вече установена традиция на успешно взаимодействие между френската и българската администрация ще продължава и за напред", заяви изпълнителният директор на НАП Мария Мургина при закриването на проекта в края на септември.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-200-sluzhiteli-na-NAP-sa-obucheni-po-Tuining-proekt-s-frenskata-danuchna-administraciya-61277
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.