Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варненско 9 школа ще получат средства за униформи
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 13.11.2008Коментари ()676
Девет училища от Варненска област ще получат средства от Министерството на образованието и науката за осигуряването на ученически униформи. Това става ясно от публикуван в страницата на ведомството списък. С нови униформи ще се сдобият учениците от варненските Математическа гимназия "Д-р Петър Берон", СОУ "Найден Геров", ОУ "Стоян Михайловски", 8-мо СОУ с преподаване на чужди езици "Александър Сергеевич Пушкин", СОУ "Васил Друмев", аксаковското СОУ "Св. Климент Охридски", белославските СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и НУ "Отец Паисий" и Професионалната гимназия по хотелиерство, ресторантьорство и туризъм "Цар Симеон Велики" в Провадия.

Три школа в региона пък ще получат финансиране за отбелязване на училищни празници и честване на кръгли годишнини. Това са ОУ "Васил Априлов" във Варна, Спортното училище "Георги Бенковски" в града и Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" води класацията сред варненските училища по брой изявени ученици, участващи в различни олимпиади, става ясно пък от справка за кандидатстване по програмата "С грижа за всеки ученик". Възпитаниците на школото се класират в дисциплини като: български език и литература, английски език, руски език, математика, информатика, информационни технологии и други. Гимназията може да кандидатства за допълнителни средства по девет от общо 18-те предмета, включени в списъка на националните ученически състезания. Формулярите и придружаващите ги документи трябва да бъдат представени до 8 декември.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varnensko-9-shkola-shte-poluchat-sredstva-za-uniformi-66015
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.