Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Николай Василев представи филм, популяризиращ комплекс “Евксиноград” край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:53 / 15.11.2008Коментари ()604
Официална премиера на документалния филм "Евксиноград - приказният морски замък" се състоя днес във Фестивалния и конгресен център във Варна. Инициативата е на Министерството на държавната администрация и административната реформа, а лентата бе представена лично от министър Николай Василев. Това съобщи ст.н.с Валентин Плетньов - директор на Регионалния исторически музей във Варна. По негови думи идеята "Евксиноград" да бъде представен като туристическа дестинация съществува от години, защото трябва да бъде популяризиран фактът, че дворецът вече не е затворен комплекс, какъвто е бил преди години. Вече в него се организират свободно групови посещения, по време на които могат да се видят отделните обекти, сред които са винарските изби, дворецът и крепоста "Кастрица", която от четири години е обект на проучвания. Въпросните изследвания са и основният принос на Регионалния исторически музей за изработването на филма, представящ и историческото развитие на комлекс "Евксиноград".

"Кастрица" е най-добре запазената черноморска крепост в България, благодарение на това, че районът се охранява от 120 години и иманярите нямат достъп до историческия обект.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ministur-Nikolai-Vasilev-predstavi-film-populyarizirasht-kompleks-Evksinograd-krai-Varna-66325
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.