Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бюджетът на Суворово станал двоен с европейски пари
Автор: Екип Varna24.bg 09:49 / 18.11.2008Коментари ()653
Инвестиционни проекти по оперативни програми на обща стойност над 5 млн. лева е спечелила през тази година община Суворово. Това съобщи кметът на Павлин Параскевов. "Бюджетът на общината ни е 4,25 млн. лв., а чрез спечелените проекти го увеличихме двойно", посочи той.

На 852 400 лв. възлиза инвестиционната програма на общината със собствени бюджетни средства. По-голямата част от тях са отишли за ремонт на пътища, улици и отводнителни съоръжения. С цел благоустрояването на града са били възстановени три парка и прилежащите им съоръжения. Били са създадени три гробищни парка в селата Левски, Изгрев и Калиманци, което струвало 47 хил. лв. Направени са нови автоспирки, ремонтирани са библиотека и здравен пункт в село Дръндар, създаден е клуб за срещи в село Калиманци.

"Всички осветителни тела в общината са подменени с енергоспестяващи", отчете още Параскевов, една година след стъпването си в длъжност. Със средствата от спечелените проекти по европейски програми, пък са направени канализации в Чернево и Суворово, залесяване на 396 декара изоставени земеделски и ерозирали земи, една улица в село Николаевка, подмяна на дограма и поставяне на топлоизолация в детска градина и др. Инвестиционните намерения на общината по привличането на средства от оперативните програми и различни финансови донори за 2009 г. предвижда общата сума да набъбне до 20 млн. лв., посочи още Параскевов.

Кметът на Суворово сподели, че все пак остават нерешени въпросите, свързани с необходимостта от филиал на Спешна медицинска помощ и полицейски участък и забавянето на газификацията на града, както и регионалното депо за отпадъци в Провадия.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Byudzhetut-na-Suvorovo-stanal-dvoen-s-evropeiski-pari-66577
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.