Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Очаква се през март догодина да бъде отворена фериботната връзка Варна - Кавказ
Автор: Екип Varna24.bg 12:57 / 19.11.2008Коментари ()492
Очаква се през март догодина да бъде отворена фериботната връзка между Варна и руския порт Кавказ, каза на пресконференция Виктор Глухих, зам.- председател на Комисията на Съвета на Руската федерация по естествени монополисти. Руска делегация е на посещение в страната ни от 17 ноември по покана на председателя на Групата за приятелство с Русия в българския парламент Петър Кънев.

По думите на Виктор Глухих по проект, фериботната линията е трябвало да заработи през октомври тази година, но са се появили някои „спънки".

Българските и руските власти трябва да се договорят допълнително за някои възникнали проблеми с малката дълбочината в порт Кавказ. Линията също така трябва да се обслужва от нови фериботи и старите, с които разполага България, не могат да влязат в употреба. Има отворени въпроси и по застраховането на товарите и съвместната експлоатация на вагоните. Пряката връзка ще засили търговския обмен между страните, а превозваните стоки по думите на Глухих ще са по-конкурентноспособни заради спестяването на някои разходи. От фериботната връзка ще могат да се възползват и руските туристи, които по море ще си спестят преминаването през три граници, каза Виктор Глухих.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ochakva-se-prez-mart-dogodina-da-bude-otvorena-feribotnata-vruzka-Varna-Kavkaz-66762
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.