Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Безжичен интернет покрива паркове и във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:41 / 19.11.2008Коментари ()1087
© Varna24.bg
Младежките делегати към Общинския съвет във Варна подкрепиха идеята на председателя на местния парламент Борислав Гуцанов да бъдат обособени зони с безплатен безжичен интернет. Днес шефът на ОбС връчи картите на всички 45 младежи, излъчени като представители на общо 26 неправителствени, студентски и политически организации.

Гуцанов им предложи да изкажат позицията си относно възможността както в София и във Варна да има безжичен интернет в градинките. Най-вероятно това ще са места като района около входа на Морската градина и спортно-развлекателния комплекс в "Младост". Председателят на местния парламент поиска от младите делегати да споделят и мнението си относно необходимостта да се инвестира в нови паркове и бази за спорт и забавления. Предстои да се даде ход на изграждането на нови мултифункционални бази в кв. "Чайка" и в район "Младост", във Военноморското училище и Техническия университет, посочи Гуцанов и поясни, че все още няма решение каква база да се направи във "Владислав Варненчик". С нея обаче вероятно ще се сложи край на големите инвестиции в тази сфера, допълни шефът на ОбС. В отговор на упреците за проблемите с трафика и изграждането на монорелсов алтернативен транспорт той поясни, че за реализацията на 30 км такъв път - от летището през центъра до курортите, са необходими 1 млрд. евро. Гуцанов изтъкна, че в проекта на Общия устройствен план се предвиждат трасета, които ще бъдат запазени, докато се намери най-оптималната икономическа формула. Според председателя на ОбС още през февруари може да започне изграждането на подземен и надземен паркинг в двора на Окръжна болница. По думите му, за да се реши проблема с пътищата, са нужни 800 млн. лв. - близо 4 пъти по-голяма сума спрямо годишния бюджет на града. Гуцанов изтъкна още, че публично-частното партньорство е ключът към инвестициите за развитие на Варна в условията на световна финансова криза. Наред с това той посочи и необходимостта от формирането на социален гаранционен фонд.

Шефът на местния парламент обеща да съдейства за осигуряването на средства за обучителен курс на младите делегати на ОбС. Идеята е те да се запознаят подробно с работата на своите старши колеги. С организацията на обучението се ангажираха от Регионален младежки съвет - Варна.

Гуцанов не пропусна да отправи и критика към младите "съветници", като заяви, че те са много активни преди да бъдат избрани, но след това не участват в заседанията на общинските комисии.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Bezzhichen-internet-pokriva-parkove-i-vuv-Varna-66787
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.