Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха мъж за изнудване
Автор: Екип Varna24.bg 18:23 / 19.11.2008Коментари ()753
Районният съд в Девня наложи най-тежката процесуална мярка за принуда на Ивелин Т. Иванов, обвинен за изнудване на друг мъж и заплаха за убийство. 40-годишният девненец, по-известен с прякора Иво Киреча, е задържан вчера вечерта, след като И.И. от Девня е подал жалба в местното РПУ . Днес Районна прокуратура е предявила обвинение срещу Иванов.

Изнудването е било за пари. Престъплението е тежко по смисъла на закона, който предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 3000 до 5000 лв. Към този аргумент съдът прибави и събраните по делото гласни и други доказателства, които водят до обосновано предположение, че Ивелин е автор на изнудването.

Има опасност при по-лека мярка за неотклонение, Иванов да се укрие от разследващите или да извърши нови престъпления. Основания за този извод съдът в Девня намира в множеството криминални регистрации и висящи досъдебни производства на Ивелин. Мъжът е реабилитиран по право - обстоятелство, което съдът отчита като лоши характеристични данни. Според Съда, ако е на свобода, Ивелин може да се опита да окаже въздействие върху свидетели по делото, за да осуети разкриването на истината.

Определението на Девненския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд .

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zadurzhaha-muzh-za-iznudvane-66807
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.