Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инспектори разкриха мръсотия в детски център
Автор: Екип Varna24.bg 10:01 / 24.11.2008Коментари ()639
Здравни инспектори са установили недопустимо занижена хигиена в център, в който работят с деца. Център "Пчеличко" на ул. "Ген. Колев" бил толкова мръсен, та се наложило здравните инспектори да съставят акт, за да се оправят пропуските в центъра за работа с деца. Също заради неподдържана хигиена в кафе-сладкарница на бул. "Сливница" във Варна са изолирани коли-форми в сладкарска продукция.

Както и през миналата седмица, експертите на Районната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) се натъкнали на кухненски работник, който пуши на работното си място. Този път актът е съставен на пивница "Торнадо-57" в аксаковското село Пясъчник, сочи седмичната сигнална информация на РИОКОЗ. Заради пропуски в дневниците за самоконтрол акт е отнесъл и бюфетът към ЕТ "Макси-ди-Дарина Янева" на ул. "Здравец" в Девня. През изминалата седмица здравните инспектори на РИОКОЗ са съставили общо 8 акта за различни нарушения в заведения за обществено хранене.

През периода са извършени и 91 проверки за продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни, в които не са установили нарушения.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Inspektori-razkriha-mrusotiya-v-detski-centur-67229
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.