Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Потвърдиха ареста на албанец, обвинен че изготвя фалшиви документи и пари като участник в престъпна група
Автор: Екип Varna24.bg 13:29 / 25.11.2008Коментари ()894
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Газменд Бериша, обвинен за участие в организирана престъпна група, създала документи с невярно съдържание и фалшиви парични знаци. 41 годишният Бериша, който има статут на постоянно пребиваващ в България от миналата седмица е с мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. Мъжът бе задържан при акция на ТД "Национална сигурност" и полицията във Варна. При операцията органите на реда иззели фалшиви документи за самоличност, за управление на МПС, снимки и заготовки за печати на различни институции и фалшиви евро. Бериша е обвиняем по следствено дело, по което се разследват Владимир Великов и Николай Неделчев. Варненският районен съд ги задържа под стража по обвинение, че изготвят документи с невярно съдържание, а миналата седмица ВОС отхвърли жалбите на адвокатите им за изменение на мерките за принуда в по-леки.

Днес апелативна инстанция потвърди изводите на първоинстанционния съд, според който събраните множество гласни и писмени доказателства, документи и материали водят до обосновано предположение, че албанецът е извършител на престъпленията, за които се разследва.

Престъпната дейност е извършвана в продължителен период от време - от края на юли миналата година до 15 януари тази година. Съставени са множество документи с невярно съдържание, както и фалшиви парични знаци. Мащабите на престъпната дейност обосновават реалната опасност ако е на свобода Бериша да се укрие от наказателно преследване.

Предстоят множество процесуално следствени действия, назначаването на експертизи и изясняване на престъпленията. Експлоатираните в хода на разследването СРС предстои да бъдат изготвени като веществени доказателства. И втората съдебна инстанция прецени, че към настоящия момент законосъобразна е мярката за неотклонение „задържане под стража".

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Potvurdiha-aresta-na-albanec-obvinen-che-izgotvya-falshivi-dokumenti-i-pari-kato-uchastnik-v-prestupna-grupa-67424
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.