Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
1,1 млн. лв. гълтат деретата във Варна за година
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 26.11.2008Коментари ()493
4 варненски фирми ще чистят в рамките на година охранителните канали и дерета в петте варненски района. За целта от общината са предвидили 1,1 млн. лв. До дни изтича срокът за обжалване на решението, по силата на което фирма "Жилфонд" ще чисти отводнителните артерии в "Младост" и "Приморски", "Перфекта билдинг" - в "Одесос", "Верида 1" - в "Аспарухово", а "Паралел 60" - във "Владислав Варненчик". Това съобщи за "Черно море" шефът на общинската дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред" Стойчо Бакалов. По думите му контролът върху изпълнението на обществената поръчка е възложен на районните администрации.

По 150 000 лв. са заделени за почистването на деретата в "Аспарухово", "Владиславово" и "Одесос". 300 000 лв. ще похарчи община Варна за тези мерки в "Младост". Най-големи ще бъдат разходите за деретата в район "Приморски" - 350 000 лв. Това са максималните суми, с които от хазната ще бъдат обезпечени всички дейности по почистването на деретата. Плащанията ще се извършват след изпълнението на възложените задачи. Ако не се справят с поетите ангажименти, фирмите ще бъдат санкционирани, поясниха още от общинската администрация. За момента съответните дейности по почистването ще бъдат възлагани директно от община Варна, но по-късно вероятно тази инициатива ще бъде прехвърлена на районните администрации. Целта е каналите да се изчистят от самораслите дървета и храсти, както и от битовите и строителни отпадъци, които ги замърсяват и задръстват.

През последната година почистването на охранителните канали и дерета бе възложено на фирма "Титан АС" - в "Младост" и "Одесос", на "Адиан" - в "Приморски", и на "Омега интерклинър" - във "Владислав Варненчик".

Тази година кандидатите за изпълнители на обществената поръчка са били много повече от преди, но доскорошният лидер "Титан АС" не е подал документи за участие в надпреварата, научи "Черно море".

Източник: chernomore.bg


https://www.varna24.bg/novini/varna/1-1-mln-lv-gultat-deretata-vuv-Varna-za-godina-67545
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.