Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вдигат близнак на хотел "Черно море" върху градската баня
Автор: Екип Varna24.bg 16:59 / 26.11.2008Коментари ()951
Обслужваща сграда ще бъде построена върху градската баня във Варна. Това решиха съветниците от постоянната комисия по архитектура към Общинския съвет в града.

Постройката ще е висока 36 метра, като дължината на етажите ще се определя от обектите, които се разположат на тях. Архитектът на обекта Мирослав Станев поясни, че с новото здание ще се спази отстоянието от всички обекти, които се намират до нея. В новата сграда ще има подземен паркинг, офиси и жилищни апартаменти, допълни още архитектът.

Комисията по архитектура отхвърли предложението на кмета на Варна Кирил Йорданов да бъде изградена нова пречиствателна станция в курортен комплекс "Златни пясъци". Решението си общинарите аргументираха с това, че плановете за строителство на съоръжението не са съобразени с нуждите на град Варна за близкото бъдеще, както и с разширяването на почивния комплекс. Съветникът Красимир Маринов допълни, че построяването на пречиствателната станция ще оскъпи водата на гражданите на морската столица, които живеят във вилните зони, прилежащи до комплекса. Така високите цени ще са непосилни за варненци, но достъпни за хотелиерите, заяви още той.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vdigat-bliznak-na-hotel-Cherno-more-vurhu-gradskata-banya-67619
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.