Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Набират берачи на ягоди за Испания
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 28.11.2008Коментари ()696
Агенцията по заетостта информира, че в бюрата по труда в цялата страна се набират кандидати за сезонна селскостопанска работа в Кралство Испания. Те ще бъдат наети за бране на ягоди - с продължителност на договора от 3 до 6 месеца /кампанията е от януари до юни 2009 г./. Обявените работни места са общо за 1978 жени и 113 мъже.

Заявените места са по браншова оферта на испански работодатели от провинция Уелва. В нея конкретно са описани изискванията към кандидатите, както и условията на работа. Берачите на ягоди трябва да са на възраст от 20 до 45 години, да имат опит в селското стопанство и да са в добро физическо състояние. Работното време ще е по 39 часа седмично, а заплащането по 37,06 евро на ден /бруто/. На наетите българи се осигурява безплатна квартира, поемат се и част от разходите по пътуването.

Документи ще се приемат до 23 декември 2008 г. в бюрата по труда по местоживеене, след което ще бъдат изпратени в Агенцията по заетостта.

Всеки кандидат трябва да подготви и представи комплект документи - молба за допускане до интервю; автобиография /с изчерпателна информация за професионалния опит в областта на растениевъдството и овощарството и посочване на степента на евентуалните разговорни умения по испански или друг език/; саморъчно написана и подписана декларация за добро здравословно състояние /включително за липса на сърдечно-съдови заболявания и болести на опорно-двигателния апарат/; копие на първа страница на международния паспорт; копие на страницата/те/ от паспорта с положена/и/ предишна/и/ испанска/и/ работна/и/ виза/и/.

Агенцията по заетостта ще извърши предварителен подбор на кандидатите, съобразно заявката от испанска страна. Предимство ще имат тези, които живеят в изостанал селскостопански район или в населено място с по-висок от средния за страната процент на безработица. Окончателният подбор ще се извърши през втората половина на януари 2009 г. от смесена българо-испанска комисия.

Пълна информация за конкретните изисквания на испанските работодатели, образци и подробни указания за необходимите документи за кандидатстване и тяхното правилно попълване желаещите да работят в Испания могат да получат във всяка дирекция "Бюро по труда", както и от интернет страницата на Агенцията по заетостта - www.az.government.bg.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nabirat-berachi-na-yagodi-za-Ispaniya-67813
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.