Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекари ще наблюдават бездомниците в храмовете
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 28.11.2008Коментари ()456
© Varna24.bg
Лекари ще наблюдават бездомниците във варненските храмове, в случай че такива бъдат подслонени в духовните обители през зимния сезон. Решението бе взето, след като стана ясно, че през изминалите години в Католическата църква "Св. Архангел Михаил" са били настанени хора, болни от туберкулоза. И сега се извършват медицински прегледи, но е необходимо по-прецизно лекарско наблюдение и редовно изследване, изтъкна католическият свещеник отец Яцек Вуйчик и добави, че туберкулозата е изключително заразна болест. И тази година духовните храмове в града ще окажат подкрепа на бездомници и хора в нужда при евентуални кризисни ситуации по време на зимния сезон. Сътрудничеството между храмовете и община Варна се осъществява от три години.

Чакаме информация за необходимостта от материали като одеала, дърва, медицински лекарства и хранителни продукти, заяви на заседание на Обществения съвет по етносите кметът Кирил Йорданов. Той допълни, че общината ще осигури всичко, което е необходимо. Работата по организацията трябва да започне веднага след като се получи метеорологична прогноза за влошаване на времето, подчерта градоначалникът. По препоръка на отец Вуйчик, след получаването на такава прогноза, веднага ще се инициира и среща на представители на общината, районните кметства, храмовете и етническите общности в града.

В срок до 15 януари етническите и религиозните общности в града трябва да представят проектни предложения, насочени към междукултурния диалог. За периода до 2013 г., ЕС отпуска 8,5 млрд. евро за реализирането на концерти, изложби, дискусии и други, които биха подобрили сътруднчеството в сферата на културата.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Lekari-shte-nablyudavat-bezdomnicite-v-hramovete-67851
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.