Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строят модерен хиподрум край Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 01.12.2008Коментари ()1739
Четири елитни коня от предложените 44 бяха продадени на първия голям търг на коне в България, който се проведе тази неделя в конезавода "Стефан Караджа" в Стражица. Най-високата достигната цена от 9100 лв. бе за кобилата Тива, собственост на Иван Кирилов, порода пинто. Тя бе закупена за "Литекс комерс", които от своя страна продадоха другите три коня - чистокръвния английски жребеца Дракар за 2600 лв., кобилата Камера за 4100 лв. и кончето Шехерезада, чистокръвна арабска порода, за 4200 лв. В търга участваха общо 15 български производители на коне.

Това е първи подобен търг и с това се обяснява по-слабият интерес, обяви в края на търга Иван Василев, който добави, че следващата година ще бъде организиран отново търг.

Конезаводът край Балчик ще се превърне в модерен хиподрум за надбягвания. Очаква се строителството да започне през януари, обяви още Иван Василев, който е и представител на фирмата "Дива Лес", която е закупила имота. Само за пистите и местата за публиката, които се очаква до лятото да бъдат готови, се предвижда да бъдат инвестирани около 4 млн. лв., добави Гриша Ганчев от Националната асоциация по коневъдство. Той отчете като сериозен проблема с липсата на кадри.

Ще бъдат направени нови боксове и халета. Целта е мястото да се превърне в туристическа атракция и балкански център, който да бъде посещаван от платежоспособни туристи от Гърция, Румъния, Сърбия, Словения, Хърватия, Македония и други.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Stroyat-moderen-hipodrum-krai-Balchik-68133
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.