Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Постоянен арест за издирван дълго време варненец, обвинен в отвличане
Автор: Екип Varna24.bg 18:23 / 01.12.2008Коментари ()614
Тодор С. Георгиев, обвинен затова, че в началото на м.март тази година в съучастие с други лица отвлекли мъж от Аксаково от днес е в ареста с определение на Варненския окръжен съд. След няколкомесечно общодържавно издирване Георгиев е арестуван в края на миналата седмица, а при задържането му се опитал да се представи пред органите на реда с друга самоличност. Георгиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РПУ Аксаково заедно със Сергей Телцов и Юрий Петков. Тримата са обвинени затова, че на 12 март тази година отвлекли мъж от Аксаково и то с неговия личен автомобил. Отвели го на изолирано място, пребили го и го ограбили, като задигнали портфейла му, лични вещи и автомобила. Още при първоначалното задържане на първите двама стана известно, че в основата на конфликта, довел до престъплението е подялбата на територия за търговия с наркотици.

За да определи най-тежката процесуална мярка за принуда днес съдът се съобрази с базспорните доказателства - гласни, писмени и други, които обосновават предположението, че Тодор Г. е извършител на престъплението, за което се разследва. Съдът разполага и с категорични доказателства, че ако е на свобода мъжът може да се опита да се отклони от наказателно преследване. Георгиев се укрива от момента на образуване на това досъдебно производство, а при задържането му се опитал да заблуди полицаите, като се представил под чуждо име. Той има две предходни осъждания за престъпления от общ характер и това е допълнително основание съдът да прецени, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Тодор Г. може да извърши и друго престъпно деяние.

Съдът определи, че най-адекватна на тежестта на престъплението и на личността на обвиняемия е мярката "задържане под стража" и даде възможност на Георгиев да обжалва това определение пред Варненския апелативен съд на 9 декември от 11,00 часа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Postoyanen-arest-za-izdirvan-dulgo-vreme-varnenec-obvinen-v-otvlichane-68200
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.