Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Д-р Андрей Кехайов ще присъства на УС на Регионалната лекарска колегия
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 02.12.2008Коментари ()564
По покана на председателя на Регионалната лекарска колегия (РЛК) - Варна д-р Нанев, д-р Андрей Кехайов - председател на УС на БЛС и д-р Атанас Атанасов ще присъстват на Управителния съвет на колегията, съобщиха от съюза.

Вчера приключи последното редовно общо отчетно-изборно събрание на РЛК - Търговище. Д-р Добрин Папуров беше избран за председател на колегията като получи 90% от подкрепата на лекарите в областта. Досегашният председател д-р Дарин Димитров е избран за заместник-председател на РЛК - Търговище. Делегатите на събранието единодушно приеха резолюция, която гласи:
РК на БЛС гр. Търговище категорично се противопоставяме на грубата политическа намеса в дейността на съсловната организация на лекарите в България чрез последните промени в закона за съсловните организации.

„Настояваме председателите на РК от страната, които до момента в нарушение на Устава и Закона не са изпълнили задължението си за ежемесечно превеждане на отчисленията към УС на БЛС, да ги изпълнят незабавно. Призоваваме УС на НЗОК да изпълни задълженията си по ЗЗО и да се яви на масата на преговори по НРД 2009. Призоваваме народните представители да приемат Закона за бюджета на НЗОК без излишното прехвърляне на 401 милиона лева в големия резерв на БНБ, което е в противоречие с основните принципи на здравното осигуряване - събраните средства от здравноосигурителните вноски на българските граждани се харчат единствено за здравноосигурителни дейности в полза на здравноосигурените лица". В случай, че исканията не бъдат изпълнени до 15 декември 2008 г. ще се присъединим към общонационалните протестни действия, организирани от УС на БЛС, включително стачка.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/D-r-Andrei-Kehaiov-shte-prisustva-na-US-na-Regionalnata-lekarska-kolegiya-68296
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.