Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва модернизиране на пожарните служби в страната
Автор: Екип Varna24.bg 14:48 / 04.12.2008Коментари ()773
©
Замeстник-министърът на вътрешните работи Раиф Мустафа и главен комисар Николай Николов обявиха открита процедура за възлагане на обществена поръчка за модернизиране на пожарните служби в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора. По програмата ще бъдат доставени 42 пожарни автомобила. С новата новата техника огнеборците ще реагират по-бързо при постъпване на съобщение за произшествие и ще са в състояние навреме да ограничат щетите при пожари в градските агломерационни ареали. 42% от населението на страната, което живее в градска среда ще се възползва от реализирането на проекта.

"Спомняте си, че при подписването на Рамковото споразумение по Оперативна програма "Регионално развитие" преди три месеца, ние ви обещахме, че ще следваме принципите на пълна прозрачност при осъществяването на този проект. С него МВР ще покаже на европейските ни партньори, че може открито и честно да управлява европейски средства." - заяви зам.-министър Раиф Мустафа. Главен комисар Николов допълни, че през последните две години се работи усилено за модернизиране на машинния парк на пожарната. След изпълнението на този проект общият брой на новите пожарни автомобили ще достигне 118.

Проектът трябва да бъде реализиран до септември 2009 година. С новите пожарни автомобили ще може да се предотвратяват повече крупни пожари, тъй като ще се съкрати времето за пристигане до мястото на пожара, ще бъдат намалени отделяните емисии парникови газове и разходите за горивно-смазочни материали и обслужване на пожарната техника. В по-голяма степен ще бъде гарантирана и сигурността на огнеборците при изпълнение на служебните им задължения.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zapochva-modernizirane-na-pozharnite-sluzhbi-v-stranata-68606
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.