Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Догодина въвеждат електронна система за таксуване в градския транспорт
Автор: Екип Varna24.bg 16:25 / 04.12.2008Коментари ()636
Ще се постараем в края на следващата година да се въведе електронна система за таксуване в градския транспорт. Това съобщи председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. По думите му обаче новата система ще бъде внедрена, само ако се изчистят всички възможни слабости, за да не се окаже "врата в полето". Шефът на местния парламент информира още, че до средата на февруари догодина ще влязат в експлоатация първите 10 нови автобуса на газ метан. До средата на 2009 г. се очаква "Градски транспорт" да закупи още 10 автобуса, които да се движат с алтернативното гориво. В момента общинската фирма разполага с 5 стари автобуса, приспособени за газ метан.

Средната възраст на возилата в автопарка на "Градски транспорт" е около 15 години. С покупката на новите 20 автобуса тя ще намалее още, отчете Гуцанов. По думите му 20-те чешки автобуса "Тандем" ще струват на общинското дружество 4 млн. лв. 10% или 400 000 лв. от стойността на инвестицията ще покрие община Варна. Останалите средства "Градски транспорт" ще осигури чрез кредит.

Председателят на Общинския съвет изтъкна, че дружеството, което доскоро е имало загуби в размер на 700 000 лв., тази година е излязло на печалба. За първите 9 месеца на годината тя възлиза на 50 000 лв.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dogodina-vuvezhdat-elektronna-sistema-za-taksuvane-v-gradskiya-transport-68627
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.