Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна похарчила 100 000 лв. за студенти
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 05.12.2008Коментари ()949
100 000 лева е изразходила община Варна през тази година за работа със студенти. 57 000 лева от средствата са били похарчени за реализирането на различни младежки дейности, а останалите - за осигуряване на повече възможности за спорт за младите хора, отчете шефката на младежката дирекция Калина Попстефанова. Тя и кметът Кирил Йорданов посрещнаха вчера в общината студенти по повод предстоящия им празник.

40 младежи получиха парични награди от общинската администрация за постижения в научно-изследователската дейност. Наградите се връчват за пръв път по приетата тази година програма за насърчаване на творческите заложби на студенти с изявени дарби. Най-много са отличените младежи от Икономическия университет, който може да се похвали с 13 призьори. 11 от тях са допринесли за реализирането на научни изследвания, а другите двама - за утвърждаването на младежки политики. Според възприетите критерии, студентите с принос в научните търсения получават награди до 500 лева, а останалите - по 1200 лева. Общата сума, която бе раздадена, е 12 500 лева. Традиционно общината награди и студентите, които най-много са се изявили през изтеклата година. С по 1200 лева ще увеличат финансите си десет студенти - по двама от всеки варненски университет.

Още повече възможности за студентите от морската столица обещаха представителите на местната власт. Очаква се на 17 декември да заработи дългоочакваният спортен комплекс в Техническия университет, в който са инвестирани 1,3 млн. лева. Футболното игрище в комплекса отговаря напълно на европейските стандарти. До 16 часа комплексът ще бъде на разположение на студентите, а след това от него ще могат да се възползват и останалите жители на града.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-poharchila-100-000-lv-za-studenti-68681
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.