Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обжалват присъда за жестоко убийство, извършено в Дългопол преди година
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 05.12.2008Коментари ()523
Милен Илков от Дългопол, осъден на 13 години и половина затвор от Варненския окръжен съд за бруталното убийство на възрастна жена от същия град, предшествано от зверско изнасилване, обжалва днес присъдата си пред Апелативния съд във Варна. 20 годишният младеж, който през септември тази година се възползва от процедурата на съкратеното съдебно следствие и получи наказание под минимума от 15 години, определен от закона обжалва не само размера на присъдата си, но иска да бъде намален и размерът на присъдените му обещетения в общ размер на 40 000 лв по уважените граждански искове на близките.

Пресслужбата на съда припомня, че престъплението е било извършено на 9-ти срещу 10 октомври миналата година в Дългопол. Милен проникнал в дома на старицата през прозореца. Започнал да я бие и души, съборил я на земята и брутално я изнасилил, като през цялото време не спирал да налага и да влачи из къщата безпомощната жена. Като приключил със зверствата Илков напуснал дома на жертвата гол от кръста надолу. Именно в този му вид го видели и разпознали негови познати. Жестоко пребитата, душена и изнасилена старица била открита на следващия ден.

Възрастната жена успяла да разкаже на съседката за преживяното от нея и заради изключително тежкото състояние, жестоките травми по цялото тяло и силния шок по спешност била приета в болница в Провадия, а по-късно преместена във Варна. Две седмици по-късно, въпреки усилията на медиците старицата починала.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в законния срок.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Obzhalvat-prisuda-za-zhestoko-ubiistvo-izvursheno-v-Dulgopol-predi-godina-68724
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.