Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Добричлия спечели турнирът на ГЕРБ – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 08.12.2008Коментари ()767
С участието на 59 шахматисти от Варна, Добрич, Шумен, Балчик и Белослав в Двореца на културата и спорта се проведе традиционният турнир на местната структура на партия ГЕРБ. Сред почитателите на древната игра имаше и немалко деца, което дава надежда, че след въвеждането на шаха в училища "членската маса" на най-умния спорт ще се увеличи значително. Зад дъските седнаха и много легенди от града - Господин Атанасов, Златозар (Златко) Керчев, Росен Михалев, Атанас Димитров (Наско Кентата от Шумен), Валентин Памбукчиян... В състава правеха впечатление межгдународните майстори Коста Ангелов, Димитър Карапчански и Пламен Чаков.

В условията на подобна конкуренция изненадващо, но напълно заслужено победи добричлията Тома Киряков, който с голяма доза турнирно щастие изпревари 17-годишният вундеркинд от Варна Валери Лилов и неостаряващата легенда на мъжкия шах в морската столица Господин (Динко) Атанасов. На 4-та позиция е Коста Ангелов, по-назад се класираха Минко Шишков и Петър Делчев. За най-добра шахматистка приз взе Надежда Петрова, а сред ветераните се отличи Димитър Карапчански.

Свилен Крайчев - зам.-кмет на Варна и член на ръководството на ГЕРБ, награди героите от 7-часовия неделен маратон. Сериозни награди бяха обещани и за следващия турнир, а г-н Крайчев гарантира подкрепа на инициативата за шах в училище.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dobrichliya-specheli-turnirut-na-GERB-Varna-69081
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.