Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Масирани проверки на данъчните по празниците
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 12.12.2008Коментари ()574
Варненските данъчни започват масирани проверки по хотели и заведения в празничните дни. Това казаха за "Позвънете Новини" от местното представителство на Националната агенция за приходите (НАП). Те ще се включат в националната кампания за разкриване на недекларирани обороти в дните около Коледа и Нова година. Ще продължи възприетата през тази година практика за директно наблюдение на обектите. През лятото тя беше приложена по крайбрежните заведения и хотелски комплекси и даде много добри резултати, припомнят от НАП.

По време на празници съществува масова практика срещу платените суми за куверт, за вход или за консумация в заведенията да не се издава касова бележка. По този начин се укриват големи обороти, за които търговците не плащат дължимите данъци, забелязали са данъчните. От санкции няма да се спасят и посетителите на обектите за настаняване и развлечения, които не са запазили касовите си бележки, както са задължени по закон, предупреждават още от НАП.

Освен това ще се проверява и дали в обектите работят малолетни и непълнолетни без за това да имат необходимите разрешения.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Masirani-proverki-na-danuchnite-po-praznicite-69604
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.