Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рибари олекнаха с по 100 лв. за незаконен улов
Автор: Екип Varna24.bg 09:37 / 18.12.2008Коментари ()669
Трима рибари отнесоха глоби за това, че са мятали въдици в защитена територия, съобщиха от РИОСВ - Варна. На риболовците били съставени актове, а в последствие са им издадени и наказателни постановления на стойност по 100 лв. за всеки, уточниха от екоинспекцията.

Незаконният риболов, който са извършвали мъжете, е в защитена зона "Ятата". Тя е обявена за такава от 12 февруари 2008 година със заповед на министъра на околната среда и водите. Съгласно документа, в резерват "Ятата" се забранява всякакъв вид риболов във вътрешните водоеми, разоряването и залесяването на пасища и мери, депонирането и временното съхранение на отпадъци, както и извършване на дейности, свързани с отводняване или пресушаване на мочурища и водни обекти, обясниха от ековедомството.

Санкцията, която предвижда Законът за биологичното разнообразие, е в размер от 100 до 1000 лева за физически лица и от 200 до 5000 лева за юридически лица, посочиха от РИОСВ. Рибарите са се разминали с минимална санкция, тъй като са нарушили нормативните разпоредби за първи път, допълниха екоинспекторите.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ribari-oleknaha-s-po-100-lv-za-nezakonen-ulov-70377
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.