Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
16-годишен завърши коледните празници в токсикологията
Автор: Екип Varna24.bg 18:46 / 26.12.2008Коментари ()641

(c) Presscenter.bg
16-годишен бе приет в клиниката по токсикология във Военноморска болница във Варна след запой по Коледа. Момчето употребило солидно количество алкохол в компанията на по-големия си брат и приятели. Общо четирима мъже попаднаха в токсикологията, след като запразнили с бутилка в ръка.

Освен, че прекалили с изпитото, мъжете не подбирали какво употребяват. Най-възрастният е на 28 години, а най-младият е на 16. Алкохолът е бил закупен от магазин, но са били комбинирани различни видове. И четиримата не са системно злоупотребяващи с алкохол. В случая се е стигнало до прекомерна употреба заради празниците. Четиримата вече са изписани от клиниката, но лекарите очакват нова вълна само след дни. Те предупреждават на Нова година да не се прекалява с каквото и да било.

Според лекарите у нас има голяма толерантност към алкохола, въпреки че той е най-често употребявания наркотик. За пример само преди седмица в токсикологията във Варна са попаднали 12-годишни деца, за които родители им твърдели, че нямат нищо против те да удрят по някоя и друга чаша алкохол.

Източник: Пресцентър



https://www.varna24.bg/novini/varna/16-godishen-zavurshi-kolednite-praznici-v-toksikologiyata-71198
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.