Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Икономистите критикуват кабинета заради многото почивни дни
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 27.12.2008Коментари ()404
Икономистите критикуват правителството, че на фона на световната икономическа криза, да се стимулират хората с толкова много почивни дни е лоша държавна практика. При дълги празници населението изкуствено се стимулира да харчи повече пари. А при криза тези средства трябва да се пестят.

Няма нищо лошо да почиваме по много и често. Но на фона на световната финансова криза, да се харчат пари, вместо да се работи и пести, си е направо развращаваща държавна политика, коментира Лъчезар Богданов от Индъстри Уотч.

"Това, което става сега, е харчене на спестен доход. Това което очаквам е хората да бъдат по-предпазливи, да решат, че спестяванията им са нужни и в малко по-голяма степен да ги задържат, вместо да ги харчат за потребителски стоки или луксозни забавления", коментира Лъчезар Богданов.

В условия на криза населението трябва да мисли как да оцелее, а не да похарчи и малкото, което му е останало. Защото след празниците по време на тежки кризи идват тежки делници.

"Получава се изкуствен натиск да се пътува около 1 - 6 май и около Коледата и Новата година, вместо всеки да си прецени времето кога му е по-удобно веднъж и втори път кога наистина има финансовата възможност. Тогава държавата насърчава едно масово ползване на уикенди, покупки, пакети, пътувания и други. Не знам този стаден тип почивка ми се струва не много съпоставим и приемлив", допълни още Богданов.

Съветът на икономистите е ако сте взели коледни бонуси - не ги харчете до дупка. Спестете поне половината.

Източник: bTV



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ikonomistite-kritikuvat-kabineta-zaradi-mnogoto-pochivni-dni-71234
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.