Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Единственият в страната завод за хлебна мая временно спря производство заради кризата с газа
Автор: Екип Varna24.bg 15:20 / 09.01.2009Коментари ()925
© Impact Press Group
Българският пазар няма да остане без хлебна мая, гарантират от ръководството на дружество "Българска мая". Предприятието има на склад около 80 тона продукция, която е достатъчна да осигури производството на хляб в страната за 10 дни. В момента се прави всичко възможно, за да не бъде прекъсван производствения цикъл. Още във вторник, след спирането на газа, е направен оглед на стария топлопровод, по който е получавана пара от ТЕЦ - Изток. Днес вече тръбите са били възстановени и в момента се правят проби. Очаква се до края на седмицата производството да се регулира.

От ръководството все още не са изчислявали загубите си от спирането на газа. Във вторник са били принудени да изхвърлят 30 тона похабена суровина заради липсата на пара. Отказани са и доставките за Румъния, за да бъде задоволен с хлебна мая българския пазар. Въпреки че разходите за новата продукция ще бъдат по-високи, цената няма да се увеличи, категорично е ръководството на "Българска мая".

Източник: БНТ


https://www.varna24.bg/novini/varna/Edinstveniyat-v-stranata-zavod-za-hlebna-maya-vremenno-sprya-proizvodstvo-zaradi-krizata-s-gaza-72460
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.