Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Монтират горелки за отопление в няколко училища във Варненска област
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 09.01.2009Коментари ()611
В СОУ "Димитър Благоев" в Провадия се монтира комбинирана горелка и отоплението ще се осъществява на течно гориво - срок до 12.01.2009 година. II ОУ "Иван Вазов" - монтира се дизелова горелка и до 12.01.2009 година ще се премине на течно гориво. ОУ "Христо Смирненски" се отоплява на газ в рамките на лимита. ЦДГ "Снежанка" се отоплява на газ в рамките на лимита, а филиалът се отоплява на течно гориво. Всички обекти ползващи газ за отопление преминават на поддържащ режим с цел запазване на водно-отоплителните системи.

Отоплението на ЦДГ "Здравец" във Вълчи дол от газ е преминало на дизелово гориво. Сградата на Общинска администрация и СОУ "Васил Левски" към момента се отопляват с газ, която е сведена до минимум, при спирането на газта има резерв от дизелово гориво. Горелките са комбинирани.

Днес 09.01.09 година кметът на община Дългопол издаде заповед да се въведе следния режим на работа в газоотоплителните инсталации СОУ "Св. Климент Охридски" гр. Дългопол, котел с мощност 540 kw и разход 60 куб.м. на час да работи пет часа в денонощието. ЦДГ "Детелина" гр. Дългопол, котел с мощност 380 kw и разход 39.18 куб.м. на час да работи пет часа в денонощието. Останалите газоотоплителни инсталации да се включват в режим на поддържане по 1 час на денонощие.

За община Белослав е отпуснат лимит в размер на 90 куб.м. природен газ на час и всички общински сгради - училища, детски градини и административни сгради, работят с минимален капацитет на отоплителните системи. Към момента не са предприети мерки за преминаване към друг вид алтернативно гориво.

Обществените сгради, които са консуматори и основно се отопляват на газ са Административната сграда на Община Аксаково, СОУ "Св. Климент Охридски", ОДЗ "Детство мое", Медицински център - Аксаково. Всички те са с възможност за преминаване на нафта. Количествата алтернативно гориво са налични и достатъчни. Към днешна дата не е спряно газоподаването и отоплителните системи не са преминали на алтернативно гориво.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Montirat-gorelki-za-otoplenie-v-nyakolko-uchilishta-vuv-Varnenska-oblast-72464
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.