Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кап. Атанас Панайотов: Продължава бюджетната еквилибристика на щаба на ВМС
Автор: Екип Varna24.bg 18:10 / 09.01.2009Коментари ()1080
Финансирането на военноморските сили на България е ограничено през целия период на съществуването на щаба на военния флот, заяви по време на тържественото отбелязване на 110-годишнината от създаването на щаба във Варна капитан втори ранг Атанас Панайотов. Той допълни, че това налага щабът на Военноморските сили да търси собствени източници на финансиране и да борави много умело с отпуснатите от държавата средства. Панайотов подчерта, че бюджетната еквилибристика продължава и днес, но въпреки това щабът на ВМС успява да поддържа и обогатява морските традиции и просвета. Той допълни, че ръководството на военния флот има голяма роля и в изграждането на неговия имидж.

Панайотов каза още, че в Народното събрание например никога не са били коментирани успехите, постигнати от ВМС. Според него, благодарение на усилията на ръководството, българският флот е осъществявал успешни военни и други мероприятия в Черно, Мраморно и Егейско море, както и в Охридското езеро и в река Дунав.

По думи на Панайотов, щабът на ВМС е и първият издател на морска литература, като през 30-те години на миналия век издаваният там вестник „Морски дневник е достигнал тираж над 7000 броя.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kap-Atanas-Panaiotov-Produlzhava-byudzhetnata-ekvilibristika-na-shtaba-na-VMS-72494
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.