Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва изграждането на обща каса на Двореца
Автор: Екип Varna24.bg 10:16 / 10.01.2009Коментари ()953
До дни ще започне изграждането на обща каса на "Двореца" и Ботаническата градина край Балчик. Това съобщи ръководителят на градината Ина Манчева. Системата ще бъде изградена от фирма, която е направила входната система на софийското метро. Очаква се новата система да бъде изградена в рамките на месец.

Вече е постигнато принципно съгласие между структурите на Министерството на културата и СУ "Св. Св. Кирил и Методий" къде да са входовете. Предвижда се до бившата лятна резиденция на румънската царица Мария да се влиза от три места. Намеренията са централният вход да дава възможност потокът от посетители да се увеличи двойно.

Необходимостта от обща каса на "Двореца" и Ботаническата градина се наложи заради дългогодишните спорове между тях във връзка с разпределението на приходите от продажба на билети. Преди известно време кметът на Балчик се закани, че ако изграждането на обща каса продължава да се бави, ще предложи на Общинския съвет на Белия град да вземе решение за поставянето и на трета каса.

Междувременно вчера стана ясно, че полицията издирва служител на Двореца. 53-годишният Марьо Иванов Кръстев от Балчик се търси от органите на реда, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Добрич. По данни на граждани той е бил видян за последен път в Белия град на 27 декември м. г. Оттогава е в неизвестност. На 31 декември съпругата му подала молба за издирване в полицията. Марьо Кръстев работи като техник-озеленител в "Двореца", научи "Позвънете Новини". Той е семеен, има две деца. Негови колеги казаха, че е изключително интелигентен и образован човек. От полицията допълниха, че в деня на изчезването 57-годишният мъж е бил облечен със зелено яке с надпис "Двореца" и син дънков панталон.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochva-izgrazhdaneto-na-obshta-kasa-na-Dvoreca-72522
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.