Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Снегът вече не ни изненадва
Автор: Екип Varna24.bg 10:20 / 10.01.2009Коментари ()733
Ефективни действия и разчистени пътища характеризират обстановката във Варна след поредния паднал снеговалеж. "В града няма проблеми и не е постъпил нито един сигнал за забавяне на графика на обществения транспорт. Основните улици и булеварди са в идеално състояние", съобщи зам.-кметът арх. Венелин Жечев. По думите му, е имало заледяване на част от Аспарухов мост, но са били взети мерки.

"Веднага бяха проведени разговори с кмета на района Богдан Караденчев, той изведе своите специалисти и съвместно с почистващата фирма "Титан Ас" за около час мостът беше изчистен до асфалт. Пътят към Ракитника и Галата е проходим", обясни арх. Жечев. По думите му, заледявания има единствено в малките улички на вътрешнокварталните зони. От "Титан Ас" коментираха, че Аспаруховият мост се обработва с антилед денонощно от 12 специализирани коли. От кметството пък съобщиха, че други проблеми не са имали. 8 служители от администрацията правят обходи на района. Около търговските обекти е почистено. Във "Владиславово" също не са били изненадани от снега. Автобусните спирки и подходите към училищата са почистени, както и стръмните улици и баирите. Във вътрешноблоковите пространства пък организирахме домоуправителите да съберат съкварталците си, за да чистят, уточниха от районната администрация.

23 -те подлеза в "Приморски" са почиствани приоритетно, веднага след като са били обработени основните пътни артерии. Това съобщи кметът на района Пламен Градинаров. "Обръщаме голямо внимание на тях, защото заледените стълбища и висулките които се получават са опасни", уточни Градинаров. 4 -ма инспектори пък обхождат кметството и проверяват за непочистени тротоари.

"На някои места се получи проблем, тъй като търговците почистват около обектите си, но между тях остават ничии тротоари. Затова и направихме организация с почистващата фирма да обработят въпросните зони", каза от своя страна кметът на "Одесос" Таня Василева.

В "Младост", както и в другите райони са пуснати коли с луга по основните булеварди. По-серизоно е било положението в три микрорайона на "Възраждане". Заради силния вятър там са се образували заледявания, но от кметството уточниха, че са взети мерки.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Snegut-veche-ne-ni-iznenadva-72524
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.