Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министри направиха проверка на пречиствателната станция в Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 17:33 / 01.06.2017Коментари ()1956
©
Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на околната среда и водите Нено Димов извършиха съвместна проверка на пречиствателната станция в к. к. Златни пясъци. По време на инспекцията стана ясно, че предстои реконструкция на съоръжението през месец септември. Финансирането е от близо 29 млн. лв. от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".

Почти всички селища по българското Черноморие вече разполагат с пречиствателни станции. Съоръженията са под постоянен контрол с оглед нормалното протичане на бъдещия летен сезон.

Министър Ангелкова коментира, че през следващата седмица ще бъде отбелязана 60-годишнината на курортен комплекс Златни пясъци. 

"Националните курорти са тези, които създават имиджа българския туризъм. Затова е много важно да бъде регулиран статутът им. Работи се по създаването на ясни и еднакви правила за това как ще се изгражда и стопанисва инфраструктурата, благоустройството, архитектурната визия, градоустройствените параметри, както и всичко, свързано с поставянето временни обекти", съобщи Николина Ангелкова. Тя добави, че по този начин ще има единен облик на територията на националните курорти, който да се спазва.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Ministri-napraviha-proverka-na-prechistvatelnata-stanciya-v-Zlatni-pyasuci-726633
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.