Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Парична гаранция за две жени от престъпна група за телефонни измами
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 14.01.2009Коментари ()855
Искра Н. и Галимира Др. от Горна Оряховица, разследвани за участие в престъпна група за телефонни измами, причинили вреди на десетки възрастни хора от страната от днес са с мерки за неотклонение парична гаранция, определени от Варненския окръжен съд. В края на миналата седмица Варненският районен съд потвърди ареста на обвинените за измами млади жени, които бяха задържани на 21ноември миналата година, във Варна заедно с четирима свои съграждани. Групата се разследва за телефонни измами, извършени в периода 15 август - 8 септември миналата година на територията на цялата страна.

Пострадалите били предимно възрастни хора на възраст от 60 до 90 години. В първите дни на разследването били установени вреди за повече от 12 хиляди лева и 4 000 евро, но според разследващите това било само началото на престъпната дейност на групата телефонни измамници. Днес
ВОС измени  процесуалната мярка за принуда на 19 годишната Галимира от "задържане под стража" в 10 000 лв парична гаранция. За да излезе от ареста Искра ще плати гаранция в размер на 5000 лв. Втората съдебна инстанция е категорична, че както Галимира, така и Искра са съпричастни към престъпленията, за които се разследват.

Събраните в хода на досъдебното производство доказателства обосновават предположението, че двете жени са част от престъпната група. За да определи парична гаранция за 29 годишната Искра съдът се съобрази в влошеното здраве на малкото й дете, за което пред съда бяха представени доказателства. В този момент мястото на всяка майка е при болното й дете, коментира съдът, въпреки несъгласието на прокуратурата, за която липсата на морал е в основата на измамите, извършени спрямо възрастните хора. Размерът на гаранцията в пари за Галимира е по-голям /10 000 лв/, предвид причинените  от измамите вреди, участието й в престъпната схема, както и  доброто материално състояние на родителите й, които са изразили готовност да възстановят нанесените щети.

Искра и Галимира ще бъдат освободени от ареста след като внесат посочения от съда размер на паричните гаранции. Определенията на ВОС са окончателни.




Още по темата: общо новини по темата: 4
05.02.2009 »
28.01.2009 »
22.01.2009 »
21.11.2008 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Parichna-garanciya-za-dve-zheni-ot-prestupna-grupa-za-telefonni-izmami-73131
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.