Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Срок до 31 март за изпълнение на предписанията за опасните козирки
Автор: Екип Varna24.bg 10:22 / 22.01.2009Коментари ()470
Общинската администрация ще изиска от гражданите да извършат необходимите ремонти по козирките на сградите не по-късно от 31 март. Това важи за изпълнението на онези предписания, които са дадени след направени конструктивни експертизи, научи "Черно море". Срокът за ремонтните работи е съобразен с необходимостта те да се извършат при подходящи климатични условия, коментираха от общинската администрация. Контролът е изцяло в ръцете на специалистите в петте варненски района.

От там увериха, че много от собствениците на сгради с козирки вече са се обърнали към инженери - конструктори и са задействали процедурата за изготвянето на поисканите документи. На тяхната база в районните администрации имат грижата да дадат предписания. Ако необходимите ремонтни работи не бъдат направени, собствениците подлежат на глоби. В случай че и това не ги накара да вземат мерки, общината ще трябва да се ангажира с реконструкцията, но за тяхна сметка. При неизпълнение на предписанията, дадени за сграда, която представлява опасност, Законът за устройство на територията предвижда глоба в размер от 300 до 1500 лв., коментираха от правния отдел на общината.

Припомняме, че изискването за експертизите не важи за новите постройки, тъй като за изпълнените по тях строително-монтажни работи се дава минимум 10 години гаранционен срок. Решението на общината не се отнася и до собствениците на къщи с дворове. Превантивната мярка е насочена към козирките, които са с ширина над 1 метър и са разположени на улична регулационна линия. Това засяга предимно обектите с обществено-обслужващи функции.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Srok-do-31-mart-za-izpulnenie-na-predpisaniyata-za-opasnite-kozirki-74114
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.