Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жителите на Аспарухово също могат да кандидатстват за субсидия за саниране на блоковете
Автор: Екип Varna24.bg 11:07 / 02.02.2009Коментари ()1484
Район Аспарухово се включва в проекта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, изпълняван с подкрепата на Програмата на ООН за развитие "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради" с един блок от жк. "Дружба". Със съдействието на районната администрация собствениците от бл. 11, вх. А, вх. Б и вх. В подготвиха и подадоха в срок пълен комплект от изискуемите документи за кандидатстване.

Ако заявлението за участие бъде одобрено финансовата помощ под формата на субсидия ще бъде отпусната в размер на 20% от стойността на строително-ремонтните дейности за обновяване на отделните жилища, както и 100% от стойността на обновителните работи по общите части от сградата - покрив и плоча над сутерен, вход, козирка, фоайе, стълбищна клетка. От общинския бюджет ще бъдат поети разходите за съфинансиране на дейностите по обновяване на общинските жилища, както и за благоустрояване на околоблоковото пространство. До 10 дни след подаване на интегрирания проект предстои да бъде направена оценка за административно съответствие, оценка на допустимостта и техническа оценка.

Жк. "Дружба" в кв. Аспарухово, т.н. "руски блокове" се състои от дву и триетажни жилищни блокове, строени преди повече от 50 години за нуждите на работещите в корабостроителните и кораборемонтни предприятия. Днес голяма част от жилищата са закупени от настанените в тях наематели, а друга част са общинска собственост. Поради спецификата на конструкцията на сградите - гредоред, както и липса на бетонни плочи на таваните, нуждата от обновяване е повече от наложителна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhitelite-na-Asparuhovo-sushto-mogat-da-kandidatstvat-za-subsidiya-za-sanirane-na-blokovete-75566
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.