Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Областна изрядна пред Сметната палата
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 09.02.2009Коментари ()714
© Varna24.bg
Областна управа-Варна е спазила всички препоръки на Сметната палата, дадени й след одита, направен през 2007 г. Тогава от ведомството констатираха редица нередности в дейността на администрацията за периода 1998-2005 г. Тогавашният областен управител Петър Кандиларов обща всички забележки на контрольорите да бъдат отстранени. Одиторите дадоха срок те да бъдат изчистени най-късно до март 2008 г.

Един от най-критичните моменти в доклада на контролните органи бе, че липсва добре установена система при управлението и разпореждането с имотите частна държавна собственост. Според осъществения последващ контрол това вече не е така, а за тях е изготвена и исканата специална стратегия.

За да се защити и държавният интерес, са въведени процедури за осигуряване на мотиви за целесъобразност и правно-икономически анализ. Разработени са и критерии за избор на лицензиран оценители. Заведен е и съдебен иск срещу "Авторейд" за 48 869 лева, дължими за неплатен наем. От тях внесени са 14 592 лв.

След допълнителни устни пояснения е установено и че е предвидена възможност за спирането на определените във вътрешните правила срокове за процедурите по замени за времето на съгласувания. Одиторите са одобрили и представените им технологични схеми за контрола по парафиране и разпореждане с имоти частна държавна собственост.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Oblastna-izryadna-pred-Smetnata-palata-76556
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.