Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Търсят помощ от Европа за моряшките данъци
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 11.02.2009Коментари ()474
Българската асоциация на корабопритежателите (БАК) ще търси съдействие от европейските си колеги, за да помогнат при защита на интересите им. Конкретно от асоциацията визират нежеланието на част от правителството да въведе облекчено облагане на моряшките възнаграждения и други облекчения за бизнеса. Надяваме се да получим насоки от Европейската асоциация на корабособствениците за това как те са преодолели негативните настроения в техните страни при въвеждането на облекченията, уточни секретарят на БАК Марин Петров.

Световната криза пък довела до дъното условията за развиване на корабоплаването в България. Петров добави, че всички членове на организацията очакват заради неизгодните условия все повече кораби да бъдат рефлагирани под различно от родното знаме. Освен това ще се влоши статусът на България по отношение на държавния пристанищен контрол и ще има изтичане на ноу-хау, смятат от БАК.

Според официалното становище на асоциацията, отлагането на мерките за държавни помощи за корабоплаването и цялостната политика, водена от правителството, напълно противоречи на тази на Европейския съюз. Това неминуемо щяло да доведе и до отмиране на отрасъла и принизяване на имиджа на страната в световен план.

Надяваме се все пак правителството да помогне на бранша до края на мандата си, заяви още Петров.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Tursyat-pomosht-ot-Evropa-za-moryashkite-danuci-76783
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.