Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дадоха 11 паркинга на “Паркинги и гаражи”
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 19.02.2009Коментари ()733
11 паркинга преминаха под шапката на "Паркинги и гаражи" с решение на ОбС вчера. Те ще бъдат стопанисвани от общинското поредприятие за идните 5 г. 4 от тях се намират във "Владиславово", а общата им площ е 26 000 кв. метра. Дружеството ще се грижи и за паркинга в Окръжна болница, както и за този пред хотел "Мусала". Новата общинска фирма ще стопанисва и места за паркиране в "Младост" и на улиците "Александър Дякович", "Роза", "Младежка" и "Акад. Андрей Сахаров". Не стана ясно обаче каква ще е съдбата на паркинга край жп гарата.

Красимир Маринов направи предложение администрацията да обследва всички терени, които нямат статут на паркинги, но се ползват като такива. Впоследствие те ще бъдат добавени в списъка с обекти, стопанисвани от "Паркинги и гаражи".

Процедурите за изграждане на две нови детски градини одобриха още съветниците от местния парламент. Те ще бъдат в "Младост" и "Аспарухово" и ще се построят на база на публично-частното партньорство. Съветниците решиха и да предоставят терен за изграждането на трафопост, с който ще бъде захранена новопостроената детска градина до магазин "Кауфланд" в кв. "Младост". По данни на председателя на ОбС Борислав Гуцанов, тя ще бъде открита до месец.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dadoha-11-parkinga-na-Parkingi-i-garazhi-77914
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.