Мандри от Варненска област слагат растителни мазнини в маслата. Това съобщи директорът на Регионалната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Киров. Той добави, че това е станало ясно след проверка в пет предприятия във Варненско, проведени през миналата седмица. По мнение на д-р Киров не може да се твърди, че тези растителни мазнини са опасни, тъй като са защитени с технологична документация. Директорът на ведомството уточни, че две от проверените предприятия са специализирани мандри за кисело мляко, една е за сирене, а две репакетират масло. По думите на Киров, отклонения засега не са регистрирани, но окончателният доклад от мониторинга ще бъде готов в края на месеца, а евентуално на 4 март се очаква оповестяване на резултатите му съвместно с Варненска окръжна прокуратура. „Предприятията няма да си позволят да заблуждават относно качеството на продукцията си, защото санкциите са много „солени" - коментира д-р Киров. Той добави, че в момента в региона текат проверки и спрямо месопреработватели.
Източник: Агенция "Фокус" |