Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Без топлинни счетоводители във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 21.02.2009Коментари ()737
© bTV
Топлофикацията във Варна, собственост на Далкия пристъпи към директно обслужване на абонатите без да ползва топлинни счетоводители-посредници. За да плащат още по-ниски и поносими сметки абонатите, дружеството им помага да изолират тръбите в жилищата си. Така загубата на топлина намаляват значително.

Блок 138 в квартал Младост е един от първите, в които екипи на Далкия са изолирали тръбите и щранговете, както в общите части на сградата, така и в жилищата.

"По този начин ние намаляваме дела сградна инсталация, който се разпределя през зимата", каза Петя Костадинова от Далкия Варна.

В блок 138 Далкия сама смята разходената топлоенергия без посредничеството на топлинни счетоводители. 40% занижение на сметките спрямо предходния сезон са отчетени там. Така абонатите потребят повече, плащат по-малки сметки, а в домовете им температурата през зимата е от 24 до 29 градуса.

"Миналият декемви при положение, че ползвах по-малко радиатори - ползвах 2 радиатора от общо 4 в апартамента, сметката ни беше 230 лева с топлата вода. Тази година ползвам 4 радиатора и с топлата вода сметката ми е 181 лева", каза Милен Начев, който живее там.

Основната цел на собствениците на варненската топлофикация е да покажат на абонатите си, че централизирането топлоподаване има бъдеще. Те искат да накарат отказалите се абонати да се върнат. "Нека хората сами се убедят в това и да разказват помежду си, че парното е напълно достъпна като цена услуга", казват от Далкия.

Източник: bTV



https://www.varna24.bg/novini/varna/Bez-toplinni-schetovoditeli-vuv-Varna-78351
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.